Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης από την “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ”

Οι εταιρείες «Ελληνικό Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» (Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Νάγια Τριτάκη, 2109820214, tritaki@hellinikon.com) και «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου, Παναγιώτα Πυρίδη, 210 3274400, npyridi@hraf.gr) ενεργώντας από κοινού ως Αρχή Σχεδιασμού του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4.2 του άρθρου 7 της ΚΥΑ. με α.π. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ.107017/5.9.06 (Β΄ 1225):

α.            Ανακοινώνουν ότι τόσο οι ίδιες όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό, και

β.            Προσκαλούν το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ταχ. διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα), μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Η ΣΜΠΕ του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά βρίσκεται επίσης αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ελληνικό Α.Ε. (https://hellinikon.com) και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (http://www.hradf.com).