2 χρόνια από την έναρξη του σχεδιασμού των κήπων της Χάλκης

Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. Το forum της Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 2 χρόνια από την έναρξη του σχεδιασμού των κήπων της Χάλκης

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Αυτό το θέμα περιέχει 0 απαντήσεις, έχει 1 φωνή, και ανανεώθηκε τελευταία από  yiannis 8 χρόνια, 3 μήνες πριν.

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #816

  yiannis
  Keymaster
  2 χρόνια πέρασαν…
  …ήταν περίπου τέτοια ώρα το βραδυ της 30ης προς 31η Μαϊου 2013 , όταν η ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ του Πανεπιστημίου Neapolis της Πάφου,για τους ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ, με επικεφαλής την Δρ. Αρχιτέκτονα Τοπιόυ Julia Georgi έφτανε εδω, στον ιερό αυτό χώρο, για να ξεκινήσει τη μελέτη…Πρωτόγνωρη εμπειρία για την αρχιτεκτονα Ελένη Αντωνάρα, την Αρx. Τοπίου Φιλώ Ηλιοπούλου, τον γεωπόνο Νίκο Θυμάκη, τους φοιτητές του workshop Άνδρη Γιάννη, Κώστα Τσιαρκέζο, Χρήστο Παλατέ , Βαγγέλη Θεοδοσίου και Λουκά Πρωτόπαππα, που σε 6 ημέρες έκαναν τον βασικό σχεδιασμό, ΟΛΩΝ όσων βλέπετε σήμερα…στην πορεία προστέθηκαν στην ομάδα η Αρχιτέκτων Βάντα Κυριάκου, ο Αρχιτέκτων Βασίλης Γιαννάκης και η τελοιόφοιτη (τότε) Αρχιτέκτων Χρυσούλα Βλάχου….
  Έμπνευση, ξενύχτια, συνέργειες, χαρές….λύπες, μάχες, νίκες , ήττες, αποτέλεσμα.
  2 χρόνια μετά, …τα βλέπετε
  Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου και υπό την σκέπη του Σεβαστού Μητροπολίτου Προύσσης κ.κ Elpidophoros Lambriniadis- Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης Μητροπολίτης Προύσης, , έδωσε η Παναγία μας και φτάσαμε εδώ. Βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, συνεργάτες φίλοι, χορηγοί, οργανισμοί, επαγγελματίες, σχολεία, επισκέπτες , η αδερφότητα που συνεχώς αυξανόταν, εθελοντικά προσφερόμενοι…Μια μεγάλη άτυπη ομάδα, «αγκάλιασε» το έργο αυτό.
  Η φύτευση, 2 χρόνια μετά, είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένη. Η Ιστορία θα γράψει, οφείλουμε να συντηρούμε, και να καταγράφουμε εύστοχα όπως κάνει ο Ioannes Gregoriades , προσμένοντας το άνοιγμα της Σχολής….
  Από Νίκο Θυμάκη
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.